QKSS merr pjesë në takimin e Konsorciumit të Projektit SMIDGE

14/05/2024

QKSS merr pjesë në takimin e Konsorciumit të Projektit SMIDGE

Kopenhagë, 13-14 maj 2024: Takimi i dytë personal i konsorciumit/Asambleja e Përgjithshme e Projektit SMIDGE u mbajt në Kopenhagë, Danimarkë, e organizuar nga Universiteti i Kopenhagës. Projekti SMIDGE (Narrimet e Mediave Sociale: Adresimi i Ekstremizmit në Mesjetë) është një iniciativë kërkimore e financuar nga Horizon Europe e nisur në mars 2023, me një kohëzgjatje trevjeçare. Projekti trajton çështjen urgjente të teorive të konspiracionit, keqinformimit dhe ekstremizmit në internet, duke prekur veçanërisht individët e moshës së mesme (45-65). Kjo demografike është edhe e ndjeshme ndaj narrativave ekstremiste dhe me ndikim si vendimmarrës.

QKSS me krenari kontribuon në projektin SMIDGE, duke udhëhequr Paketën e Punës 6, e cila fokusohet në krijimin e kundër-narrativave. Në takim mori pjesë Dr. Ramadan Ilazi, Udhëheqës i Hulumtimeve në QKSS dhe udhëheqës i ekipit për Paketën e Punës 6. Diskutimet u përqëndruan në progresin dhe sfidat në zbatimin e projektit SMIDGE, me ekipin që vuri në dukje se të gjitha momentet dhe aktivitetet e planifikuara janë arritur deri më tani. QKSS prezantoi gjithashtu Planin e Menaxhimit të të Dhënave (DMP), të zhvilluar në bashkëpunim me kolegët nga Universiteti i Kopenhagës dhe DMU, bazën e të dhënave të karakteristikave të videove/përmbajtjeve ekzistuese që promovojnë narrativat ekstremiste në internet, dhe uebinarin mbi ekstremizmin e ekstremit të djathtë që u mbajt në mars të këtij viti,

Për më shumë informacion rreth projektit SMIDGE, vizitoni Projektin SMIDGE.