TAKIM MBI VLERËSIMIN E KONFLIKTIT NË LIBI

27/07/2012

KCSS Head of Research, Pëllumb Kallaba participated at the meeting regarding the "Assessment of Conflict in Libya" held by the European Peacebuilding Liaison Office (EPLO) and organized by the EU External Action Service, from 25-26 July in Brussels.

Temë bosht e takimit ka qenë potenciali i konflikteve të reja pas zgjedhjeve të para parlamentare në Libi, si dhe perspektiva e marrëdhënieve BE-Libi në të ardhmen.

Të ftuar të tjerë kanë qenë mbi 30 përfaqësues të organizatave jo-qeveritare të Libisë, përkatësisht nga Tripoli, Benghazi, Sirte, Bani Walid si dhe Ambasadori i Libisë i akredituar në BE, Mohamed A. Farhat. Po ashtu, zyrtarë të lartë nga Shërbimi i Jashtëm i BE-së kanë diskutuar mbi marrëdhëniet aktuale të BE-së dhe proceset e demokratizimit në shumë sfera, duke përfshirë edhe Reformën e Sektorit të Sigurisë.

Ky takim është mbajtur nën rregullin e Chatham House.