Kampi Ndërkombëtar i Lidershipit Rinor me studentë në Ulqin të Malit të Zi ishte një sukses i jashtëzakonshëm

27/04/2024

Kampi Ndërkombëtar i Lidershipit Rinor me studentë në Ulqin të Malit të Zi ishte një sukses i jashtëzakonshëm

Jemi të entuziazmuar që Kampi ynë Ndërkombëtar i Udhëheqjes Rinore me studentë në Ulqin, Mali i Zi, ishte një sukses i jashtëzakonshëm(12-14 Prill)! Si pjesë e projektit "Fuqizimi i të rinjve të margjinalizuar etnikisht në Kosovë dhe Bosnjë dhe Hercegovinë" ne u mblodhëm për të përforcuar zërat e të rinjve nga komunitetet e margjinalizuara.

Gjatë takimit, studentët ndanë me pasion përvojat e tyre dhe ngritën shqetësime të rëndësishme në lidhje me trendet e migrimit që prekin të rinjtë nga Bosnja dhe Hercegovina dhe Kosova. Diskutimet ishin depërtuese, nxitëse dhe të mbushura me entuziazëm për ndryshime pozitive.

Kampi Ndërkombëtar i Udhëheqjes Rinore u përqafua me entuziazëm nga pjesëmarrësit, të cilët u angazhuan me padurim në diskutime mbi sfidat kryesore që lidhen me mundësitë e punësimit në rajonet e tyre përkatëse. Nga vendimmarrja deri te zhvillimi i aftësive të buta, çdo moment ishte i mbushur me rritje dhe frymëzim.

Kampi Ndërkombëtar i Lidershipit Rinor organizohet si pjesë e “Fuqizimi i të rinjve të margjinalizuar etnikisht në Kosovë dhe Bosnje dhe Hercegovinë”  

Ky projekt mbështetet nga Programi Rajonal për Demokracinë Lokale në Ballkanin Perëndimor 2 (ReLOaD2), financuar nga Bashkimi Evropian (BE) dhe zbatuar nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP).