Perceptimet e Publikut për Politikën e Jashtme të Serbisë në mes të Luftës në Ukrainë

20/12/2022

Perceptimet e Publikut për Politikën e Jashtme të Serbisë në mes të Luftës në Ukrainë
E PUBLIKUAR NGA

KCSS, Belgrade Centre for Security Policy (BCSP)

Mbështetur nga

National Endowment for Democracy (NED)

AUTORË

Vuk Vuksanovic, Luka Steric, Maja Bjelos

Shkarko

*Ky raport është i disponueshëm vetëm në gjuhën angleze

Lufta në Ukrainë nuk ndikoi ndjeshëm në perceptimin e publikut serb për çështjet kryesore të politikës së jashtme dhe të sigurisë serbe. Në këtë kontekst, kjo lidhet me mënyrën se si qytetarët serbë mendojnë për ndikimin e fuqive të mëdha në vendin e tyre dhe se si i percepton publiku marrëdhëniet e tij me Rusinë dhe institucionet perëndimore të sigurisë, BE-në dhe NATO-n. Sondazhet e opinionit publik treguan gjithashtu se çështja e Kosovës ende po perceptohet si prioritet i madh i politikës së jashtme.