Thirrje e hapur për aplikim për programin Rajonal të Partneritetit Rinor në Ballkanin Perëndimor

2/02/2024

Thirrje e hapur për aplikim për programin Rajonal të Partneritetit Rinor në Ballkanin Perëndimor

Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS) dhe Qendra e Beogradit për Politika të Sigurisë (BCSP) ju ftojnë të aplikoni për programin e tyre të bashkëpunimit rajonal në fushën e sigurisë dhe politikave.

Programi synon të rrisë ndërgjegjësimin dhe të nxisë dialogun ndërmjet të rinjve nga Kosova dhe Serbia në çështjet e sigurisë, paqes dhe politikave të bashkëpunimit. Përfshin workshope, konferenca dhe vizita studimore në institucionet kryesore të sigurisë në të dyja vendet, si dhe projekte të përbashkëta hulumtuese. Programi do të trajtojë temat siç janë: menaxhimi i konflikteve, roli i NATO-s dhe BE-së në Ballkanin Perëndimor, siguria kibernetike, dhe politikat e jashtme të Kosovës dhe Serbisë.

 

Kush Mund të Aplikojë:

- Studentët dhe profesionistët e rinj (deri në 35 vjeç) nga Kosova dhe Serbia, të interesuar në fushat e sigurisë, politikave të jashtme, dhe studimeve të paqes.

- Aplikantët duhet të kenë një historik të angazhimit në komunitetin e tyre ose interes të qartë në çështjet rajonale.

- Aftësi të mira komunikimi në gjuhën angleze.

 

Shpenzimet e Aplikanteve:

Të gjitha shpenzimet e lidhura me pjesëmarrjen në program, përfshirë udhëtimin, akomodimin dhe ushqimin, do të mbulohen nga organizatorët.

 

Përzgjedhja e Kandidatëve:

Përzgjedhja do të bëhet në bazë të meritës, duke u bazuar në motivimin dhe përvojën e treguar në aplikim dhe CV. Do të kërkohet gjithashtu një intervistë për të përfunduar procesin e përzgjedhjes.

 

Afati për Aplikim:

Afati i fundit për të aplikuar është më 29 Shkurt.

 

Si të Aplikoni: https://form.jotform.com/240304674755054

 

Në kuadër të cilës iniciative dhe nga kush mbështetet?

Ky program është pjesë e një iniciative më të gjerë për të nxitur bashkëpunimin dhe kuptimin e ndërsjellë midis Kosovës dhe Serbisë. Programi mbështetet financiarisht nga Agjencia e Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) dhe Bashkimi Evropian (BE), në partneritet me organizatat ndërkombëtare dhe lokale për paqe dhe siguri.

Mos humbisni këtë mundësi të jashtëzakonshme për të mësuar, rrjetëzuar dhe ndikuar pozitivisht në të ardhmen e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. Aplikoni tani për të qenë pjesë e ndryshimit!