Rritja e aftësive të debatit duke shpalosur sfidat rajonale

24/10/2023

Rritja e aftësive të debatit duke shpalosur sfidat rajonale

Programi Rajonal i Partneriteteve Rinore mbajti takimin e radhës  gjatë kësaj fundjave (28-29 Tetor 2023) brenda vendit në Prishtinë, Kosovë, me fokus në rritjen e aftësive të debatit duke shpalosur sfidat rajonale.

Pjesëmarrësit patën rastin të reflektojnë mbi marrëdhëniet ndërmjet Kosovës dhe Serbisë gjatë prezantimit të analizës së konfliktit nga Gramos Sejdiu nga QKSS dhe të përmirësojnë aftësitë e tyre për zgjidhjen e konflikteve, përkufizimin tematik, vërtetimin dhe kundërshtimin e argumentit, mënyrën e ndërtimit të një argumenti, analizën e mocioneve dhe debate të simuluara me trainer Ardi Shatri.

Ky projekt mbështetet nga USAID dhe zbatohet nga Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS), Qendra e Beogradit për Politika të Sigurisë (BCSP), Fakulteti i Shkencave Sociale në Universitetin e Sarajevës, Fondacioni Divac, Peer Education Network (PEN), PRONI, dhe Instituti Ndërkombëtar Republikan Global (degët në Kosovë, Bosnjë dhe Hercegovinë dhe Serbi).