QKSS Lanson Logon e 15 Vjetorit

12/04/2023

QKSS Lanson Logon e 15 Vjetorit

QKSS-ja po shënon 15 vjetorin e saj si organizatë think-tank lidere në sektorin e sigurisë në Kosovë dhe në Ballkanin Perëndimor.

Themelimi i QKSS-së në vitin 2008 ka përkuar me konsolidimin e shtetësisë së Kosovës dhe institucioneve të saj shtetërore në nivel lokal dhe qendror. Prandaj, themelimi i QKSS në vitin 2008 ishte një imperativë për të mbushur boshllëkun dhe për të pasuruar peizazhin e shoqërisë civile të Kosovës që synonte të kryente role mbikëqyrëse drejt zhvillimit të sektorit të sigurisë dhe institucioneve të sundimit të ligjit në vend.

Në kuadër të përvjetorit të saj, QKSS do të organizojë një konferencë rajonale mbi tendencat më bashkëkohore të dinamikës së sigurisë rajonale në Ballkanin Perëndimor në kuadër të integrimit në BE të vendeve të Ballkanit Perëndimor si qëllimi përfundimtar drejt paqes dhe sigurisë afatgjatë në rajon. Kjo konferencë gjithëditore do të mbledhë ekspertë të shquar, panelistë dhe folës që përfaqësojnë institucionet shtetërore, organizatat ndërkombëtare, organizatat e shoqërisë civile, think-tank, akademinë dhe mediat.